Жител на Ловеч сигнализира за опасна и рушаща се мазилка на жилищен блок.

Жилищният блок се намира на улица "Райна Княгиня" 1, преди сградата на "ВиК" АД.

Христо Боджаков отбелязва, че много ученици от Ветеринарния техникум минават покрай блока, от чиято фасада пада мазилка.

"Много хора спират опасно близо колите си до фасадата в сряда. Много от колегите от "ВиК" също", написа Христо Боджаков в социалната мрежа Facebook. 

Мъжът добавя, че голямо парче мазилка се е стоварило върху автомобила на негов колега, той се е обърнал за помощ към застрахователя. Не е известно дали щетите по возилото са сериозни.

"Надявам се да се вземат адекватни мерки и да се обруши компрометирания участък от фасадата преди да е станало късно. Има доста смели шофьори, които се навират буквално под терасите. Ще е жалко някоя кола да стане на мармалад. Или нечия глава", завършва публикацията си Христо.

Йордан Найденов написа в коментарите под поста, че етажната собственост трябва да извърши ремонт на фасадата, а общината - да направи предписание.

"Как така никой не носи отговорност? Всеки собственик притежава % от общите части и е отговорен за тяхната поддръжка и безопасно състояние. Тези собственици не са анонимни. Всеки притежава Акт за собственост. Етажната собственост трябва да си извърши ремонта. Тя е отговорна за всички щети и ще плаща", коментира Йордан.

Междувременно Христо Боджаков публикува снимки, на които се вижда рушащата се мазилка.

"Този вход си има домоуправител. Напишете една жалба до него, с копие до началник отдел “Етажна собственост” в общината. Домоуправителят трябва да направи събрание и да вземат решение собствениците", написа в секцията за коментари Цветослава Димитрова.