Опънаха паравана, но пети ден няма и следа от служителите, които следва да са на мястото.

На снимката виждате блок "Чайка" в Габрово, а параванът пред по-голямата част от него е поставен, за да предпазва от нежелани инциденти при разчистването на самосъбарящата се къща в съседство.

Светослав Ненов пише в социалната мрежа Фейсбук, че между паравана и блока има тесен тротоар с бетонни препятсвия, който е труднодостъпен дори за млади и здрави хора.

Ненов твърди, че така монтиран, параванът е блокирал над 20 домакинства, в които има възрастни хора, болни, трудноподвижни, както и майки с колички.

"Цялото това неудобство би си струвало, за благоустройството на центъра, ако с поставянето на параваните бяха веднага започнали работа по същество", пише Светослав, като допълва, че на място липсват служители вече пети ден.

"Трудноподвижни хора не могат да напуснат дома си, хора, чакали с нетърпение "Черен петък" се лишиха от заплануваните покупки", отбелязва още Ненов. Мъжът добавя, че достъпът на "Спешна помощ" е ограничен, а за носилка - невъзможен. Внасянето и изнасянето на обемист багаж не е невъзможно, но се случва с усилия.

Светослав се обърна към отговорните институции с думите: 

"Господа, отговорни за изпълнението и контролът на това мероприятие, защо опънахте параваните и пет дена ви няма, а превърнахте някои в затворници в собствените им домове, а други лишихте от отдавна планувани неща?".

Снимка: Светослав Ненов