Бъдете внимателни в парк "Аязмото" в Стара Загора - има разхвърляна отрова.

Велизара Цонева, която работи като радио и телевизионен журналист повече от 20 години, споделя тревожна новина - в парк "Аязмото", който е един от любимите на старозагорци и посетителите на града, има консерви с отрова, чиято единствена цел е да убие по мъчителен начин животните. Отровата е поставена на няколко места.

"Няма да използвам квалификации, нито ще разсъждавам що за изроди дишат същия въздух, ще кажа да внимавате като разхождате кучовете си на Аязмото, особено по пътя за Генералската чешма", предупреждава Цонева.

Старозагорчани пропищяха: Гъсеници в действие, органите - в бездействие ВИДЕО

Журналистката препоръчва стопаните да извеждат кучетата си задължително на повод и да следят какво ядат.

"Открити са и отровени котки и кучета /по разкази на очевидци/, а днес пред очите ми едно домашно хъски си изповръща червата точно пред чешмата, след като е бродило по пътя без повод и хапвало каквото намери", това написа Велизара в личния си Фейсбук акаунт.

За съжаление разхвърлянето на отрова за домашни любимци се превърна в масова практика у нас. Напоследък все повече хора алармират за този проблем.

Към този момент поставянето на отровни примки не се регистрира като криминирано деяние, но по информация на МВР се подготвя законопроект това да стане. Надяваме се това да се случи в рамките на новата 2023 година. 

Разхвърлиха отрова край парк в Пловдив. Ами децата?

По информация на Велизара Цонева това е едно от местата, на които има поставена отрова в района на "Аязмото".