Момиче сподели за притеснителна случка. Илияна М. разказва, че се прибирала през нощта към дома си в кв."Обеля", когато усетила, че е следена от мъж, когото определя за "бездомник". Тя се вмъкнала във входа си, а той се приближил към вратата, умолявайки я да го пусне вътре.

"Разбира се не го направих, а той ми говореше някакви напълно несвързани неща, че близките му живеели във входа, което гарантирам, че не е така. Личеше си, че човека е на някакви тежки субстанции", пише Илияна М. "Не беше физически агресивен, само говореше несвързано, а поведението му беше просто неадекватно", допълва тя.

Жената използва Facebook, за да даде гласност на ситуацията, като призовава съкварталците си да бъдат внимателни.

Вижте цялата публикация, споделена от Илияна М.:

"Здравейте, мили съседи! Тук съм с една кратка история:
Снощи, към 1:00 сутринта, се прибирах към вкъщи, само за да установя, че някакъв бездомник ме следи. Забързах крачка към входа ми, а той дойде пред вратата и залепи лицето си на прозореца, дишайки тежко и умолявайки ме да му отворя вратата и да го пусна вътре.

Разбира се не го направих, а той ми говореше някакви напълно несвързани неща, че близките му живеели във входа, което гарантирам,че не е така. Личеше си, че човека е на някакви тежки субстанции.

Не беше физически агресивен, само говореше несвързано, а поведението му беше просто неадекватно. Лично аз за пръв път виждам този човек в нашия любим квартал и за това споделям това с вас и се обръщам към Обелската ни група с молба да се пазите без значение дали е вечер, или ден. Опасността е навсякъде наясно съм, че можеби човекът е искал да влезе някъде, за да се приюти, поне временно или докато не го набият и изхвърлят от входа, но въпреки тези фактори, не исках да рискувам своята безопасност, като му отворя вратата!

Моля, пазете се и благодаря за отделеното време! Желая лек и успешен ден на всички!"