Шофьор твърди, че пешеходка е хвърлила камък по автомобила му. А причината да се стигне до там е несъгласието на шофьора да пропусне пешеходката да пресече булевард в Пловдив.

"Между 17:45 и 18:00 ч., на ул. "Фредерик Жолио Кюри" и бул. "Шести септември", поради паркиран автомобил в кръстовището не забелязах, че една "дама", ако мога така да се изразя, искаше да пресече, но не я пропуснах! След като се включих в движението по бул. "6-ти септември" и спрях на светофара с "Цар Борис", въпросната "дама" пресече целия булевард и започна да ме ругае, защото не я пропуснах да пресече на място, което не е обозначено за тази цел", това написа Антон Велчев в социалната мрежа Facebook.

Мъжът твърди, че пешеходката е проявила агресия и е блъскала по пасажерската врата на автомобила.

"Опитах се да се извиня съответно и да я успокоя, но уви - с болни мозъци е трудно! Все пак е жена и няма как да прибегна до други методи, защото имам все пак някакво възпитание. Тя замери служебния ми автомобил с камък и има щети", пише мъжът.

Той призова хората, които са станали свидетели на случилото се, да се свържат с него. 

Антон се надява да се установи самоличността на пешеходката и тя да понесе отговорност за действията си.

"Ще помоля всеки, който е минавал оттам и е видял въпросната жена или заснел, да се свърже с мен! Все пак трябва да си заплати за щетите. Благодаря!", завършва публикацията си той.

Тази история служи като напомняне, че агресията, въпреки че често се възприема като начин за решаване на конфликти, всъщност рядко води до добри резултати. Вместо това, тя често влошава ситуацията и води до по-голяма враждебност и недоволство. Ефективните начини за решаване на конфликти включват комуникация, емпатия и търсене на компромиси.

Снимката е илюстративна.