Светофарът на бул. "Сливница" и края на бул. "Васил Левски" в посока "Люлин" ще се окаже един от най-безумните в столицата.

Да чакаш на светофар понякога е досадно, особено ако бързаш за важна среща. А да чакаш на светофар 5 минути не само е досадно, но и абсурдно. Точно такава е ситуацията на бул. "Сливница" и края на бул. "Васил Левски" в посока "Люлин" - там светофарът ще се окаже един от най-безумните в София.

Стела Ананиева алармира в мрежата, че по принцип никога не е било възможно човек да пресече от едната страна до другата - просто, защото докато си на тротоара над канала, от другата страна вече е светнало червено.

"Дори и с тичане не става - изпитано е. Свети зелено не повече от 15 секунди, може и по-малко. Но днес върха беше, чакане цели 5 минути да светне зелено. Не знам дали това е някаква настройка в час пик, но и пешеходците сме хора!", пише жената, която се надява общината да реши проблема.

"Много ще е хубаво, ако можем да пресичаме без да тичаме, за да хванем зеленото с риск за живота си", допълва още Ананиева.

Коментиращи в мрежата потвърждават думите й и са категорични в това, че никъде в София не е пресметнато преминаването на възрастен или незрящ пешеходец. Пресичането с малко дете на повечето места също е много трудно. В тази връзка - ето какво пише майка на 4-годишно момиченце: "Често ми се налага да гушна дъщеря си, за да успеем да пресечем навреме, ако не искам да я дърпам и влача за ръка, тичайки към отсрещния тротоар".

Илко Соколов споделя, че между ул. "Опълченска и булевард "Константин Величков" има подобен проблем с устройство за светлинна сигнализация. "Там рекордът на светофара е 7 минути и хората не издържат и минават.. Скоро ще се гледаме по новините", пише той.

Светофар учуди бургазлия СНИМКА

Снимки: Стела Ананиева

Пешеходен светофар на оживен булевард в Пловдив се изпари СНИМКИ