Пловдивчанка показа неприятната гледка, която остава след пловдивчани, решили да почистват своите апартаменти и дворове. Камара със смет се валя на черен път край последните къщи на кв. "Коматево". Стар диван, части от дограма и прозорци се виждат в тревата, като остава неизвестно дали и кога ще бъдат почистени.

Дамата, алармираща за ситуацията, намеква за това, че сметта е захвърлена от хора, предоставящи нерегламентирани услуги за почистване, които не возят почистеното на сметището.

"Да се замислим какво се случва, когато дадем 20 лева на момчето с каруцата да ни "почисти" двора. Нали не мислите, че ще даде пари да закара боклуците на сметището?", пише Звезделина Кирякова.

Неин съгражданин твърди, че е попадал на въпросните хора, докато разхождал домашният си любимец, а при забележка - те ставали агресивни.

"За жалост! Всеки ден разкарвам кучетата си там, правя забележка и даже хората започват да тръгват на саморазправа, за това че са в нарушение", пише Костадин Ф.

"Снимай ги да ги качвам тук и да ги подадем жалба да ги глобят. Ганя разбира само в джоба като му бръкнеш", призовава авторката на публикацията.

 Припомняме, че „Чистота“ събира по кварталите стари дивани, фотьойли, шкафове, маси, матраци, дюшеци, дограма и други излезли от употреба обемни вещи от домовете. За да се избегне образуването на нерегламентирани сметища, гражданите трябва да изнесат едрогабаритните отпадъци край контейнерите вечерта или рано сутринта преди да минат със специализирана техника. Това става по предварително оповестен график.

Стара покъщнина се приема всекидневно на специализираната площадка на ул. „Даме Груев“ 64А. Там пловдивчани могат да предадат също до 1 куб. м строителни отпадъци от домашни ремонти и до 6 броя гуми от лични автомобили.

Снимки: Звезделина Кирякова