След продължителна борба с тежко заболяване днес почина общинският съветник от Асеновград Иван Чохаджиев. Кметът на града доктор Христо Грудев изказа съболезнованията си към близките на дългогодишния учител, приятел и колега.

„Днес ни напусна Иван Чохаджиев – верен мой приятел, изключителен дърворезбар, човек с голямо и благородно сърце, с несравнимо чувство за хумор, с доказани нравствени добродетели, заслужил уважението на своите близки, приятели и съграждани. Казват, че никой не умира наистина, щом има кой да го помни и обича! Иван оставя след себе си светъл пример за достойно изживян житейски път и всеотдайност към семейство и приятели! Ще го запомня като добър човек, грижовен баща и талантлив професионалист! Загубата на такива хора предизвиква болка у всички нас! Поклон пред светлата му памет!“, написа в страницата си в социалната мрежа кметът Грудев.

Чохаджиев беше общински съветник общо четири мандата. Деен, организиран и винаги се застъпваше за справедливостта и доброто. Изключително уважаван и ценен, като личност, от всички свои приятели и колеги. Иван Чохаджиев се лекуваше от тежко заболяване. Днес състоянието му внезапно се е влошило и той е изгубил битката срещу болестта.

Погребението ще се състои утре  (11.06.22 г.) от 13:00 ч. в Гробищния парк на улица „Миньор“, а опелото ще е в църквата „Света Троица“ от 12:00 ч.

GlasNews изказва искрените си съболезнования на близките и приятелите на Иван Чохаджиев.