Трябва ли да се случи инцидент, за да се постави осветление в подлеза във Варна, намиращ се срещу автогарата. 

За много от нас е ясно, че подлезите са местата, където често се случват различни инциденти и престъпления, като например кражби, сплашвания и убийства. Често тези места, които изглеждат като страшни подземия, се превръщат в дом за бездомни. Подлезите са удобни и за хората, практикуващи най-древната професия - проституцията. Местата са любими и на наркозависимите - именно там те вземат поредната доза. 

Важно е подлезите да бъдат оборудвани с осветление, за да бъдат една идея по-спокойни пешеходците. Осветителни тела в подлеза срещу Автогара Варна обаче липсват. Преди седмица Нели Николова сигнализира за проблема на тел. 112, а служителката, с която разговаряла, й заявила, че ще предаде сигнала на Общината. Вероятно сигналът не е подаден, тъй като проблемът с липсата на осветление във въпросния подлез е актуален и към днешна дата. 

"Аз съм наясно, че господата общинари не вървят пеш като нас, а се придвижват с луксозните си автомобили... Обаче, ако стане инцидент, поради неосветените части в подлеза и огромните локви, перманентната мръсотия, както и съмнителните типове, които обитават този и други неосветени подлези в града ни - Кой ще отговаря, кой...?", пише в социалната мрежа Фейсбук Нели Николова и допълва: 

"Сега всички партии само предизборни обещания дават и се хвалят предварително какви блага ще създадат за бедния и низвергнат, обикновен и обезсилен, сломен български народ."

В коментарите под публикацията на жената се включа Ивайло Тодоров, който споделя, че подлеза в района на "Образцов дом" също не е осветен.

"Хората вечер пресичат през булеварда, което е доста опасно, предвид високата скорост, с която минават автомобилите. Явно се чака да стане инцидент и тогава да се вземат мерки. Всеки път едно и също. Подадени са сигнали и никакъв резултат няма", пише още Тодоров.

Подлез ли? Това по-скоро е свърталище на болести СНИМКИ

Снимката е илюстративна.