Шофьор си навлече гнева на столичани, след като паркира колата си на пешеходна пътека.

В социалната мрежа Фейсбук са разпространени снимки, които показват как не се паркира автомобил. Ангел Ангелов е заснел "Мерцедес", който е паркиран на пешеходна пътека в района на парк "Възраждане" в столицата.

"Показно на тема "Как да паркираме при наличие на умствена недостатъчност" или "Наръчник по пестене на 2 лева за тарикати", написа Ангел в описанието към поста си.

От снимките става ясно, че колата е блокирала достъпа до пешеходната пътека. Ангел споделя, че съвсем наблизо има платен паркинг, чиято такса е два лева за първия час, а след това се заплаща по 1 лв./час. 

"Въпросният индивид е паркирал върху пешеходна пътека, блокирайки изцяло достъпа до нея, точно под знака, при положение, че до него има платен паркинг", пише Ангел.

Шофьор паркира в нарушение Мазерати, дали ЦГМ му направиха нещо? СНИМКА

Мъжът, заснел нелепото паркиране, отбелязва, че пешеходната пътека е на входа на парк и едновременно с това пред дом за стари хора и детска градина.

"За себе си бих могъл да си обясня ситуацията - или с високо ниво на дебелокожие, или с ниско ниво на интелект... или с огромна спешност за употребата на близка тоалетна...", пише още Ангелов.

Според Закона за движение по пътищата престоят и паркирането са забранени на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние по-малко от 5 метра преди тях.

Бихме посъветвали шофьорите, които проявяват наглост да се научат, че има закони, които важат за всички и трябва да се спазват.