С каква цел са наредени по този начин плочките в столичния квартал "Павлово"?

Споделени в социалната мрежа снимки показват как са наредени плочки в квартал "Павлово" в София. Майсторите са си оставил ръцете, тъй като при нареждането на плочките са оставили големите фуги между тях.

Не е ясна причината за нареждането на плочките по този начин - в коментарите под поста хората предполагат, че плочките са поставени така, за да може децата да играят на "Дама".

"Това е направено само за децата, да играят на "Дама", написа Емил Д.

Но Васко Н., който е автор на публикацията и е заснел арт инсталацията, написа, че ходенето по плочките е изключително неудобно, а деца и възрастни хора се спъват в големите фуги между тях. Той призова за правилнo нареждане на плочките. 

А след проведен разговор с отговорната страна е станало ясно, че това е проект. Заявили, са че има алтернативни трасета за преминаване и към момента плочките няма как да бъдат пренаредени.

Жена се преби на неравен тротоар в София, посрещна Нова година с травми по лицето СНИМКА

Стамен Т. побърза да даде отговор на въпроса - кой е отговорен за този проект: 

"Този проект го е родил общински архитект, израснал вероятно в немотия, който не е и чувал за физическата ергономия, която очевидно не е непозната и за някои от коментиращите!", написа Стамен.

Стефан Ж. споделя, че същото арт безумие може да бъде видяно и в парк "Възраждане". Той също е категоричен, че е изключително неудобно за ходене.

"Това е игра - който стигне отсреща без да се спъне и накаля печели!", коментира Александра Ж.