Над 30 станаха сигналите за изкоренени и паднали дървета, сгромолясани мазилки, хвърчащи строителни материали от новостроящи се сгради, подадени по телефоните от пловдивчани на пожарната служба. Целият град е осеян с паднали клони и дървета, има смачкани автомобили, които са били паркирани под дървета.

Граждани публикуваха видео, от което се вижда как огромно дърво буквално се е стоварило върху пет коли. Това се е случило на паркинг на ул. „Георги Кирков”, засега няма данни за пострадали, но щетите са значителни.

Страшно изглеждат кадрите, публикувани от пловдивчани в социалните мрежи:

Огромно дърво се стовари върху кола на Коматевско в Пловдив. Джипът се е движел по Коматевско шосе, когато вятърът е изтръгнал дървото и то се е стоварило в задната част на мерцедеса. За радост, шофьорът на автомобила не е пострадал. 

Пловдивчани сигнализират за десетки паднали клони и дървета по големите булеварди на града, особено по "Руски" и ремонтиращия се вече повече от 9 месеца бул. "Хаджи Димитър". Има изкоренено дърво до църквата Св. Троица в Кючук Париж. Блокиран е пътят по ул. "Архемандрит Евлоги", през ремонтирания участък на "Даме Груев" в посока "Пере Тошев", предаде репортер на GlasNews. Автомобилите се налага да обръщат. Няма пострадали коли или хора.

Мощен вятър се изви над Пловдив! Падат дървета, хвърчат боклуци СНИМКИ

В общинското предприятие "Градини и паркове" също получават сигнали за паднали дървета и улуци. Огромна топола е паднала и на кръстовището на "Константин Нунков" и "Софлу". 

Билборд се е стоварил до хотел SPS:

Силният вятър започна под тепетата около 17 ч и предизвика доста главоболия на пловдивчани. Голям клон на дърво се стовари на ул. "Орловец" и по чудо не удари преминаваща кола. Същото се е случило и на Пазарджишко шосе, посока кръговото на Метро, където дърво се е отцепило и е препречило пътя. Вследствие на това и катастрофа, станала междувременно, тапата там е огромна. Очевидци призовават пловдивчани да се запасят с търпение.

Огромно дърво се стовари върху кола на Коматевско в Пловдив СНИМКИ

Междувременно санировката на жилищен блок в ЖР „Тракия“ с Пловдив се срути. Изолационните панели са се отлепили и са се стоварили върху площадка на детска градина „Кремена“.

Панели на саниран блок в Пловдив се срутиха върху детска градина ВИДЕО

Призоваваме пловдивчани да се ограничат в излизането по улиците, особено децата, а шофьорите да бъдат внимателни!