Днес вятърът над страната ще стихне, но сутринта ни ще е направо мразовита, с температури от около минус 10 до минус 5 градуса. На места не са изключени и стойности до минус 13, предупреждават синоптиците от НИМХ.

През деня облачността ще бъде незначителна, на места в низините с мъгли и ниски облаци. Дневните температури ще са от около минус 2 до плюс 2 градуса.

В петък вятърът ще се ориентира от югозапад и ще започне повишение на температурите. Ще се заоблачи. Минималните температури ще бъдат от минус 6 до минус 1, а дневните - от 3 до 8 градуса.

В събота, за Коледа, ще бъде топло за сезона. В сравнение с минималните стойности от сряда  и четвъртък, ще се затопли с над 20 градуса: минималните температури ще са от минус 3 до 4, а дневните от 8 до 13 - 14 градуса. Ще духа слаб, северно от планините и на места в източните райони - до умерен югозападен вятър.

В неделя ще остане топло за края на декември, с положителни минимални температури и дневни стойности от около 8 до 14 градуса.

Според прогнозите на синоптиците до Нова година предстои още по-топло време, с южен и югозападен вятър и температури, които на места ще доближат 20-те градуса.