Тежка закана отправи ядосан столичанин. От неговата публикация се разбира, че стана въпрод за до болка познат проблем - саморазправата с паркирани коли.

Мъжът публикува кадър на паркирана в "Люлин" 8 кола, която е със спукана гума.

"Много скоро някой в 8-ми ще го отнесе!", жестоко се заканва той.

Други граждани споделят, че има и други посегателства серщу коли в квартала. Някои са осъмнали с нарязани гуми, на други машини са счупени чистачките. Не липсват и граждани от други райони, споделящи своя горчив опит.

"Хора купете си камери за движение да установите", призовава Борис Д.

"Бях на гости в "Дружба" 1 и имаше някакъв психопат където изкривяваше чистачките о пукаше гуми на колите и го хванаха със камера. Гледам че отново има такъв психопат където пука гуми и нанася щети по колите , и всичко става когато все спи. Малко е смешно да го кажа , но ако все един сложи камера във тях входа или колата си психопатът ще бъде хванат", добавя човек.

"Проблема ще се разреши, ако се сформират 2-3 патрулни двойки, които да дебнат", отбелязва Иво Д.

з дебна едни в "Обеля", коментира водач.

"Миналата седмица рязаха гуми и в 5-ти", споделя столичанин.

"Това не е решение да спукаш гуми или да навредиш на чужда собственост. По закона е вандализъм и директно ще го осъдят . Като се хване един или двама , като ги осъдят ще се успокои обстановката", отбелязва Николай Д.

За съжаление посегателствата срещу паркирани машини е честа практика, като методите на вандалите са най-различни. От посипване с боклук, до драскане на боята и рязане на гумите. Често причината е спор за паркоместа.