Мъж, който се качил във Витоша, за да се наслади на хубавото време, попадна на абсурдна гледка.

Тийнейджър въртял брадва и громил борчетата до поляна, намираща се недалеч от Клисурския манастир. От дърводелската му дейност имало щети - дърво било повалено, а по ствола му имало следи от множество удари.

Никола М. разказва, че попаднал на гледката, когато чул ударите с инструмента и решил да провери какво се случва.

 "Отидохме да проверим и се оказа, че около 14-годишно момче се вихри с брадва, докато майка му седи на 20 метра от него и се любува на природата най-безцеремонно", твърди Никола.

Но каква била причината за тази проява? Дали били нужни дърва, или стволът бил необходим за важна задача? Оказва се, че не, а всичко било просто "игра".

"Разбира се, тръгнахме към момчето, но след като ни видя то хукна при майка си. Стигнахме и до нея и попитахме дали пък случайно не са от общината или нещо подобно, на което тя отговори - "Ама той само си играе", разказва мъжът.

След случката семейството бързо си тръгнало, а щетите останали.

"Заснехме ги, за да може да се видят резултатите от "играта" им - един повален бор и един почти отсечен", допълва мъжът. Туристите решили, че ще дадът гласност на видяното в социалната мрежа Facebook.

Така те разпространяват и снимки, илюстриращи последиците от проявата. Вижте и целия разказ за станалото, споделен от Никола М.:

"Снимките и клипа са от днес следобед. На поляните под Клисурския манастир, над гр. Банкя.
 
"Докато се разхождахме по поляните, чухме добре познат шум от тъпи удари с брадва от гората до нас. Отидохме да проверим и се оказа, че около 14-годишно момче се вихри с брадва, докато майка му седи на 20 метра от него и се любува на природата най-безцеремонно.
Разбира се, тръгнахме към момчето, но след като ни видя то хукна при майка си. Стигнахме и до нея и попитахме дали пък случайно не са от общината или нещо подобно, на което тя отговори - "ама той само си играе".. След като и казахме че това не е игра за около 30 секунди вече бяха в колата и потеглиха.
Заснехме ги, за да може да се видят резултатите от "играта" им - един повален бор и един почти отсечен. Такива хора заслужават най-малко публично порицание... Изводите всеки да си направи сам."