Страшна закана откри шофьорка на колата си. Поводът? Той е познат до болка - паркирането в София.

На жълтото листче се мъдрел призив, шофьорката да не паркира пред блок в столичния "Света Троица", защото мястото е "запасено" за живущите в сградата.

Приканата е допълнена и от намек за саморазправа, а именно често използван метод - пукане на гуми.

За случката алармира жена в една от групите на квартала в социалната мрежа Facebook. Тя споделя и снимка, показваща бележчицата.

"Колега, паркирай колата си на друго място, този паркинг е на бл. 366. Пукаме гуми", четем на листчето.

Дамата обаче не се трогва от посланието, а използва трибуната на социалната мрежа, за да отговори подобаващо.

"И ние знаем как се пукат гуми", отбелязва тя. Като допълва, че живее във въпросния блок и според нея е ненужно да се прибягва до подобни саморазправи.

""Колега, стига с тези отживелици и заплахи, не сте си на село за да оспорвате мястото пред къщата. Това е град, тук паркираме кой къде намери", пише тя.

Жената смята, че желаещите по-добра инфраструктура трябва не да се припират помежду си, а да отправят желанията си към компетентните власти.

Вижте отговора ѝ:

"Колега, стига с тези отживелици и заплахи, не сте си на село за да оспорвате мястото пред къщата. Това е град, тук паркираме кой къде намери. Да не говорим, че ние си паркираме именно зад блока.

Това, че когато вие сте прибрали, не е имало място, не е наш проблем, обърнете се към кмета за по-добра инфраструктура. И ние знаем как се пукат гуми. Хубав ден!