Община Пловдив най-после пусна обществената поръчка за реконструкцията на Рогошко шосе, след няколко месеца подготовка. Тя е с прогнозна стойност от 15 млн. лева с ДДС, като оферти ще се приемат до 3 октомври. Причината за забавянето бе, че градските власти трябваше да актуализират проекта за реконструкцията.

Строителните дейности ще обхванат от моста на Адата до до землищна граница на град Пловдив. В поръчката е и обслужващата улица, свързваща Рогошко шосе и бул. „Марица – Север“.

Дупките по Рогошко шосе вече си имат дупки! СНИМКИ

Дейностите включват разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, поставяне на вертикална сигнализация и хоризонтална маркировка, осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания. Също така нова канализация и отводняване, както и подземна инфраструктура и осветление. Общата дължина, която ще бъде ремонтирана е 4,3 км плюс 550 метра обслужващата улица, съобщи trafficnews.

Ако процедурата мине без обжалване, то до края на годината може да има избран изпълнител и да се започнат строителните дейности.

За другият голям ремонт на входно-изходна артерия – за Голямоконарско шосе срокът бе удължен до 4 октомври. Причината е, че градските власти не са приложили ВиК проектите към първоначалната документация.

Пловдивчани на протест срещу разбитото Рогошко шосе. Затвориха оживен път СНИМКИ

Кошмар на Рогошко шосе в Пловдив. Десетки шофьори сменят гуми в дъжда ВИДЕО