Хубав, лош - тротоарът на улица "Цар Иван Асен II" в Асеновград вече е готов.

С нов тротоар вече могат да се похвалят асеновградчани. Е, ако не ги е срам, разбира се, но жителите категорично не са виновни, че майсторите не са си свършили качествено работата, за която иначе им се плаща.

На снимките по-долу ще видите новия тротоар, намиращ се на улица "Цар Иван Асен II" - впечатляващ е, нали? Работниците са си оставили ръцете, както се казва, но се оказва, че хората, които са го правили нямат вина - вината е на техника, който им е давал насоки как да си вършат работата. Поне това твърди Георги Милушев, който изрази възмущението си в социалната мрежа Фейсбук.

Асеновградчанинът случайно преминавал по улицата и видял как работниците пълнят фугите със смес от вар и пясък, тогава той ги попитал: "Така ли ще остане и защо не режете плочки за тези огромни фуги", а те му отговорили: "Така нареди техникът".

"Съвсем случайно въпросният техник дойде и пред мен друг човек го попита защо се прави нов тротоар по този начин, той отвърна "Как искаш да ти го направя, ако искаш да бутна парапета", разказва Георги.

"Толкова ли е сложно да се отрежат плочки и да се наредят, а с този "Бъркоч", който на 5-тия дъжд ще се орони, да пълнят там, където не може да се отреже плочка", дава съвет Милушев.

Асеновградчанинът споделя още, че старият тротоар е бил в пъти по-надежден и равен.

"Силно са надявам когато вали да не е както на центъра - вървиш си и играеш на тука има, тука няма - дали ще си намокря чорапите или няма", пише още той.

Тротоар в Карлово прилича на арт инсталация. Така е от 20 години СНИМКИ

Вижте в завършен вид тротоара:

Снимки: Георги Милушев

Плащаш билет, за да се возиш прав: Така е всеки ден по линия Асеновград-Пловдив

Младеж без книжка прегази куче в Асеновград пред очите на стопанката