Огромно задръстване се е образувало на входа на София. Читатели на GlasNews.bg съобщават, че преминаването е изключително бавно. Причината за това е ремонтни дейности в района на км 7 в посока столицата.

„Тапата беше голяма, точно преди старта на работния ден. Минах 5 километра за един час,“ споделя шофьор.

Междувременно в социалната мрежа и други водачи изразиха недоволството си.

„Отново фантастична тапа на входа на София. Задръстването започва от 7-ми км посока София. Причината пак е ремонт. Минава се за около 40 мин,“ написа Румяна Б.

Днес ремонт освен в този участък ще има и край Пловдив. Ще се извършват краткотрайни ремонтни дейности на автомагистрала „Тракия”, посока Бургас. Продължава полагането на хоризонтална маркировка в отсечката от 134 км до 156 км и в тази връзка ще е в сила временната организация на движение в часовия диапазон между 9.00 ч. и 17.00 ч.

От АПИ съобщават, че започват засилени широкообхватни проверки за спазване на Закона за движение по пътищата.

Освен ремонтите започва акция на Пътна полиция. В момента проверки се правят на входа на София при магистрала "Тракия". Днес проверяващи екипи ще има в Бургас, както и в други области на страната.

Полицаите ще следят за поведението на водачите на превозни средства. Ще се проверява дали водачите и пътниците използват колани, както и за употреба на алкохол и наркотици. Контролните екипи ще следят още за винетките на превозните средства, натоварването на осите и масите на товарите.

Шофирайте разумно и се въоръжете с търпение!

Снимка: Rumiana Boseva