Къде се живее по-добре? В къща, където имате собствен двор, или в апартамент - където липсват времеемките усилия за поддържане на откритото пространство? Пред тази дилема са изправени много хора, търсещия своя нов дом.

А дали перфектното решение не се намира посредата? Може би, а гражданин е успял да го открие, въпреки че с решението си събира разнопосочни реакции.

На тези мисли ни навъжда ситуация от Силистра, споделена от изумени граждани. Балкон на жилище, разположено в блок, което има директен изход навън, предизвика вълна от реакции. Уредени стълби водят точно до междублоковото пространство, където се намират и висилки, на които съхнат проснати чершафи.

"Да превърнеш апартамента си в къща и да си простреш чаршафите на двора... В България това е лесно, просто избиваш врата към хола", пише Златка Е.

Идиличната гледка не се харесва на някои отместните жители, които я намират най-малкото за странна. Но за други решението е перфектно - директна връзка към близката улица.

Хората недоумяват каква е причината балкона да изглежда по този начин. Някои смятат, че е възможно жилището да е било използвано за магазин, за други това може да е породено от усвоена част от сградата.

Каква е истината? Знаят вероятно единствено стопаните на имота.

Вижте някои от мненията, провокирани от гледката:

Инженерна мисъл: Метална стълба висна от висок етаж СНИМКА

"Ако се свърже с мазето - мезонет!", пише Иван Ч.

"Какъв е проблемът? В дворовете на много блокове има простори и тупалки", недоумява Владимир Г.

"Имат пари, угаждат си", заключава Димитрова М.

"Може преди това да е било магазин, затова да са тези стълби. После да са решили отново да то ползват за живеене", коментира Иван И.

Абсурд в София! Стълб се озова по средата на улица СНИМКА

"Магазин е бил там. Има много такива на първите етажи из цяла България. Някои вече не работят. Не мисля, че е грозно или нарушава сериозно екстериора. А как хубаво съхнат чаршафите, когато вятърът волно ги вее", коментира Севделина Н.

"Предимствата на 1-я етаж", отбелязва Кичка П.

"А сигурни ли сте, че това не е втори вход по проект? Доста стари блокове имат главен и втори вход", чуди се Емили Г.

"Нарича се креативност", пише Славка С.