Поради това, че имаше протест, пътният експерт Диана Русинова и екипът й успяха да измерят новоположената пътна маркировка по бул. “Патриарх Евтимий”, бул. “Витоша” и ул. “Проф. Ф. Нансен”. Прегледали са и другите средства за сигнализиране. Какво установиха, каза Русинова в пост в социалните мрежи:

"Черните колчета продължавам да не разбирам кой точно ги избра и колко далеч е от пътната безопасност този човек, но пък за сметка на това светлоотразителите по тях не са от материали за пътни знаци, а за ремаркета на тежкотоварни автомобили, т.е. не са подходящи за този вид съоръжения. С други думи - опасни са и не им е там мястото.

За пътната маркировка, е, отдавна не бяхме мерили пътна маркировка с толкова ниски параметри. Изискванията за този клас улици са съответно Qd>160 в случая Qd=157 (това се отнася до дневната видимост, което означава, че до месец ще е драстично под нормата).

При нощната светлоотразителност е още по-интересно. При изискване Rl>300 имаме фрапиращите стойности от Rl>22. По принцип това е нормално, защото имаме колосална загуба на перли, което показва, че са използвани продукти с много ниско качество. Което е буквално шокиращо, тъй като според информация от общински съветници до тук са били похарчени близо 1 млн. лв.

Но сега на основната мисъл - преди да обясняват, че всичко било наред и измежду расистките коментари по мой адрес, горещо ги насърчавам да си проверяват изпълнителите и действията, защото това вече май не е и за съда, а за друга институция.

Още нещо, тази организация на движението освен, че е незаконна, е и опасна за хората."