Днес времето ще е динамично. Облачността ще е разкъсана, значителна над Рило-Родопската област и на отделни места там ще превали дъжд. Минималните температури ще са от 5-6 градуса на места в крайните северозападни райони и котловините защитени от вятъра до 14-15 градуса по морския бряг.

През деня ще е ветровито с умерен, в Източна България и на места северно от планините - силен и поривист юг-югозападен вятър. Вечерта вятърът в Западна България ще отслабне и ще се ориентира от запад, съобщиха от НИМХ.

Предимно значителна ще е облачността над югозападната половина от страната и главно в планинските райони ще има валежи от дъжд. В Североизточна България ще има повече слънчеви часове.

Температурите ще се повишат и максималните ще са предимно между 18 и 23 градуса, на места в Централна Северна България до 25-27 градуса.

По Черноморието ще е ветровито с умерен и силен юг-югозападен вятър. Облачността ще е променлива, често намаляваща до слънчево. Валежи не се очакват. Максимални температури между 20 и 22 градуса. Температурата на морската вода е около 17 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще е 3-4 бала.