Разпространиха нови  кадри от движението на колата, причинила жестоката катастрофа в центъра на София във вторник вечерта. На видеото се вижда как шофьорът Георги Семерджиев кара по улиците на столицата със синя полицейска лампа на тавана на джипа си, информира "Нова".

След инцидента, при който загинаха две млади пешеходки, стана ясно, че въпросната лампа, както и стоп палка, са открити в автомобила. Той се разцепи на две при зверски удар в асансьора на метростанцията на бул. „Черни връх”.

Кошмарна катастрофа в София, има жертви ВИДЕО+СНИМКИ*

 Шофьорът  беше задържан от отряд „Кобра“ малко след 13 ч. По време на задържането си в жилище в кв. "Лозенец" той е бил в не съвсем адекватно състояние. Това съобщи на брифинг по темата шефът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

При задържането му са открити са отличителни полицейски знаци, а в деня на катастрофата е извършил още едно нарушение.

„Предстои обиск и изземване от жилището, но чакаме защитник на лицето, а той желае да има защитник. Беше адекватен до там да ми даде телефона на майка си и тя му намери защитник. Нищо не казва, в момента е сам. След приключване на претърсването в дома му, на което той трябва да присъства, ще бъде заведен в медицинско заведение, където да му бъдат взети съответните проби. Не може да се заведе първо, защото, ако го изведем от местопроизшествието, след време неговите адвокати може да пледират, че нещо не е запазено на местопроизшествието и сме му нарушили правата“, обясни Ясен Тодоров.

Органите на реда чакали няколко часа, преди да арестуват Семерджиев