Столичанин намери бърз, но грозен начин да се отърве от празните бутилки с алкохол. Той ги мята през балкона.

За тази абсурдна ситуация, алармира дама, която показва и последствията от редовните упражнения по целене. Цялата полянка зад един от блоковете в столичния "Люлин" е изпълнена от празни бутилки.

За ситуацията споделя Ива С., която се готви да почисти зелената площ. По думите ѝ мястото използват местните малчугани, за да си играят. Не липсват и стопани, които именно там разхождат домашните си любимци.

Тя изразява притесненията си, че някоя от бутилките може да удари някое от четириногите или дори дете, играещо си навън. Дамата отбелязва, че стъклата от счупените бутилки също са проблем. Вече има спукани гуми на велосипеди и тротинетки.

Вижте цялата публикация на Ива С.:

"Красота зад бл. 225, вх.Г. От известно време тези шишета летят от балкон!

Драги ми господине, който и да си: Знаеш, че в тази градинка играят много деца, също така си наясно,че хората си разхождат кучетата. Помисли ли поне веднъж какво може да се случи:

Паднало дете в/у твоите стъкла, разбита глава на някой,  като го засилиш това шише през балкона, спукани гуми на детските колела и тротинетки... Или твоите деца са големи вече и не мислиш тези работи? Утре(събота),ще ти изчистя помията и те моля - шишетата в кофата!"