Неприятна случка се е разиграла рано тази сутрин в Пазарджик. Възникнало е спречкване между двама шофьори на паркинг. Поводът е неправилно спрян бус, който затруднявал преминаването на други превозни средства. Водачът на возилото било младо момче. Към него се изляло агресивно отношение от по-възрастен мъж, който сипел обиди и закани.

Нещата ескалират, когато освен словестните нападки, момчето е заплашено и с метална щанга. Жена става пряк свидетел на опасната ситуация. Тя споделя, че за огромно щастие на младия водач, трети мъж се намесва, за да възпре гневния пазарджиклия.

Ето и цялата история на Дани Раева:

„Бежов „Фолксваген, “РА2409КР - може последните две букви да не са точно така, но от силна ярост не обърнах внимание на модела на автомобила и не запомних точно номера, а за съжаление не носих телефона си, за да снимам.

Искам да споделя неприятна случка, на която неволно аз и куп други хора, станахме свидетели днес (31.05.23г.) преди около половин час (09:30ч.) пред магазин Промо в квартал „Устрем“. Един бус, управляван от младо момче, беше паркиран неправилно и пречеше на движението откъм задната страна на магазина, където всъщност е паркинг и няма интензивно движение. Както знаем, често се налага бусовете да спират така, за да зареждат стока на магазините, поради липса на паркоместа на повечето обекти.

Докато не се появи някакъв възрастен арогантен нещастен човек на около 50-60 години (може и да е бил по-млад, но от злобата в себе си да се е състарил), който започна да крещи по момчето, да маха буса и да го заплашва. Момчето му каза, че може буса да бъде заобиколен, но дъртака продължи да вика и момчето започна да мести буса на заден ход. Стигайки до главния път, спря. Вече разминаването беше възможно. Обаче нещастникът слезе от колата си и продължи да вика по момчето и да го заплашва с думите “Колко пъти аз на теб да ти кажа да махнеш буса от тука бе малоумник?” И отиде до багажника на колата си, откъдето извади нещо като щанга и започна още по-агресивно да върви към буса, продължавайки с думите “Не знаеш с кой си имаш работа! Не знаеш кой е срещу теб!“ и куп обидни изрази.

След което аз бързо излязох от магазина, забързана към него, за да не нарани момчето, но тъкмо стигайки до него, чувам как някакъв мъж му се развика да се успокои и да се държи нормално. Евала на тоя мъж, между другото. Та този келеш се качи в лъскавата си кола, продължавайки да псува и си замина по пътя. Най-вероятно, ако нямаше свидетели, това момче щеще да е в инвалидна количка. Искам да ти кажа това, което не успях да ти кажа на момента, ако по някаква случайност четеш или стигне до теб: Ти си пълен нещастник и психично нестабилно подобие на човек. ДАНО НЯМАШ ДЕЦА, които да учиш, че това е правилното поведение към ХОРА! А ако имаш, се надявай един ден, твоето дете да не е в грешка и да не попадне на такъв комплексар като теб и да не си го събираш после от пътищата. И не изключвай варианта ти да попаднеш в такава ситуация, но ако се случи, бъди сигурен, че няма да дойда да спра човека срещу теб и пак ще ти е малко! Боклук.“

Коментиращи публикацията във Facebook се обединиха, че подобно поведение не трябва да се толерира. И че агресията следва да се наказва от закона.