Толкова много са случаите с безумно паркиране, че им изгубихме бройката.

Много нагло паркиране ядоса столичани. Споделени в мрежата снимки показват "зарязан" автомобил до пешеходна пътека в квартал "Борово". В непосредната близост до пешеходната пътека се намира и учебно заведение, а Красимир Илиев, който сигнализира за безумно паркираната кола, е на мнение, че тя създава предпоставка за инцидент. 

"Разбирам проблема с паркирането в квартала, но това е прекалено. Малките деца се оглеждат и не могат да преценят как да пресекат и е предпоставка за някое блъснато дете", написа в Илиев.

В Закона за движение по пътищата изрично е упоменато, че престоят и паркирането са забранени на пешеходни или велосипедни пътеки и на разстояние по-малко от 5 метра преди тях. Е, явно водачът не е достатъчно запознат с този закон. Може би следва да опресни знанията си с допълнителни часове по кормуване.

Потребители на Фейсбук отбелязват, че шофьорът на колата редовно паркира на въпросното място.

"Тази разградска Toyota е паркирана там от няколко дни. В Разград сигурно се паркира пред училищата и най-вече непосредствено преди пешеходна пътека! Да се обадим на Градска мобилност!", написа в коментарите Моника Б. Последва отговор, който гласи, че ще трябва по-тежка техника да се заеме с вдигането на обемистия автомобил.

Софиянец отиде на "Сурва", паркира колата си в градинка СНИМКИ

"От над месец си е резервирал това "място" и винаги паркира там този индивид!", добавя Василка З. А Валентин й отговаря, че шофьорът на возилото не винаги спирал там - често паркирал и в другия край на училището, срещу магазинчето за кафе.

Красимир Илиев информира, че за проблема е информирал заместник директора на 34 ОУ "Стою Шишков". Ще бъде организирана подписка за поставяне на анти-паркинг колчета.

"Поствавянето на колчета, според мен, е единственото решение. Няма значение дали ще е този или друг, важното е, че там има паркирана кола и застрашава живота на децата", категоричен е Красимир Илиев.

Ето и снимки, които показват безумно паркираното возило:

Шофьор паркира по този начин, нарекоха го "г-н Ганьо" СНИМКИ