Шофьор нагло паркира на тревна площ.

Не се паркира в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари в населените места - тази разпоредба от ЗДвП не важи за търновчанин, който е паркирал БМВ-то си на тревна площ. Йоан Г. споделя, че "паркомястото", на което шофьорът оставя колата си, се намира в непосредствена близост до дома му.

"Поредният г-н Ганьо, който си мисли, че тревният общински терен до дома му, е неговото собствено паркомясто", написа Йоан. 

Мъжът, който сигнализира за това, призова КАТ да си свърши работата. Той посочи и адреса, където е паркирано возилото - улица "Захари Стоянов" 14, стълбите на ПМГ и пазара.

Йоан се обърна към шофьора със следните думи:

"Г-н Ганьо, заел си паркоместа за три коли и си нарушил оскъдната зелена инфраструктура. Моля, като спреш зад паркирал автомобил на твоето паркомясто, напиши си телефонен номер за връзка. Без да вдигаш излишни скандали следващия път, като паркирам на твоето измислено паркомясто за три коли".

От коментарите под публикацията научаваме, че още един шофьор е имал проблеми с мъжа, който си е обособил мястото за паркиране за лично ползване.

Симеон Т. написа, че "въпросният Ганьо" му е оставил бележка, след като е бил спрял на мястото. Ето го и "дружелюбното писмо":

"Следващият път, като спрете в двора ми, ще Ви спукам гумите. Изпратих снимка до РПУ и им казах, че ще пукам гуми!"

Май наистина шофьорът на БМВ-то се е взел прекалено насериозно...

Предлагаме Ви да видите как паркира "беемведжията":