Шофьор на такси шокира столичани с действията си.

През изминалия ден, в 11:35 ч. преди обяд, шофьор на такси е навлязъл с автомобила си по алеите на парк "Гео Милев" в София. Това научаваме от Ана Миланова, която сигнализира за безумието.

Шофьорът без свян и пред изумените погледи на майки с деца и бебешки колички е подкарал таксито по алеите. Част от майките са се опитвали да го спрат, но безуспешно. Мъжът е ръкомахал от автомобила - по този начин сигнализирал да се дръпнат деца и кучета от пътя му.

"После започна да обяснява, че нищо толкова не е направил, влязъл в парка, за да направи маневра - колата му не се движела на задна скорост", разказва Миланова и добавя: "Странно това обяснение кого трябваше да успокои".

В Закона за движението по пътищата категорично е заявено: "Забранено е преминаването и паркирането на пътни превозни средства в паркове, градини и детски площадки в населените места извън обозначените за това места".

Работи ли богаташ като таксиджия под прикритие?

Свидетел на случката споделя, че разказът на Ана Миланова е силно преувеличен и дори не отговаря на истината.

"Човекът беше доста възрастен и видимо объркан, водейки се по навигацията си. Да, наистина влезе в парка, но в никакъв случай не беше умишлено и в никакъв случай поведението му не беше заядливо", заявява Ивайло Караджов.

Караджов споделя още, че шофьорът на таксито е бил притеснен от случилото се и се е извинил за действията си.

"В първите 10 секунди от случката няколко силно разгневени БГ МАМИ наобиколиха колата с телефони и започнаха нападение като ято лешояди (преди да ме нахранят и мен, аз също бях с количка ама не се почуствах силно обиден и огорчен от откровената грешка на човека)", добавя Ивайло.

Ива Ленова, коментираща ситуацията в социалната мрежа Фейсбук, е на мнение, че всички шофьори допускат недоразумения от недоглеждане, но не чак да рискуват да прегазят хора и животни в парковете.

"Искате да кажете, че човекът беше толкова объркан, че не направи разлика между улица от алея в парк?", отговаря Ленова на Караджов. Жената допълва: "Ако е така, значи следва да се замисли дали изобщо да е шофьор, още повече на такси. Факт, че е в нарушение, колкото и притеснен да е бил".

Столичани съветват Ана Миланова да подаде сигнал в полицията. "Със снимките - в 1 РУ и подайте писмен сигнал. Ако искате на 100% сигурност, изпратете сигнала по пощата", пише в мрежата Лидия Димитрова.

Вижте снимки:

Снимки: Ана Миланова

Осъдиха таксиджия, който отказал да качи незрящо момиче