Столичанин изрази възмущението си от нагъл шофьор, управлявал автомобил неадекватно.

Божидар Емануилов написа в социалната мрежа Facebook, че се е разминал на косъм от инцидент.

"Тази кола щеше да ме блъсне, докато пресичах на пешеходната пътека на бул. "Янко Сакъзов", пред театър София", написа той.

Мъжът твърди, че шофьорът на автомобила е предприел изпреварване по трамвайната линия и едвам е спрял.

Шофьорът не се е извинил на Божидар, а го е напсувал. Той слязъл от колата и проявил физическа агресия.

"След като ме напсува и аз му отговорих, слезе и ме блъсна, не му отговорих, не вярвам в саморазправата. Такава наглост и простотия не съм виждал отдавна. Хора, нека да намерим в себе си сила да не бъдем този потенциален убиец, нека да не го толерираме, а ако някой го познава - да си поговори с него!", пише Божидар.

Божидар Емануилов не пропусна да отправи благодарности към мъж, който се е втурнал да му помага. Друг гражданин пък е заснел случилото се.

"Утре може да блъсне дете, възрастен или животно и за какво?!? Благодаря на господина, който се втурна да ми помага и на господина, който снима и предложи да свидетелства, те доказват, че повечето сме нормални и хуманни. Аз съм добре, малко изнервен, но добре", завърпва публикацията си той.

В секцията за коментари потребители на Facebook посъветваха потърпевшия да подаде сигнал до органите на реда. Той обаче отбелязва, че "няма основание да подава сигнал".

Снимка: Божидар Емануилов