Със затоплянето на времето все по-често виждаме мотористи по улиците. Често обаче феновете на двуколесните превозни средства получават критики. Сред основните причини за това са, на моменти опасното им поведение на пътя, както и издаваният от тях шум.

Двама мотористи са забелязани от шофьор в Сливен да показват уменията си на пътното платно. Покрай колата последователно преминават водачи, застанали само на задна гума. Това провокира и въпросът дали апелът „пази моториста“ има място в този случай.

Ето какво сподели очевидец във Facebook:

„Като човек карал мотор се опитвам да намеря смисъл във видеото по-долу. Уви, не успявам. Да спреш, да си свиеш номера така, че да не се вижда, за да можеш да караш по такъв начин безнаказано... Еми момчета, много яко, но точно вие нямате място на пътя! Заради такива като вас мотото "пази моториста" губи смисъл, тежест и звучи нагло и лицемерно.“

„Как да ги пазиш такива, като те сами не се пазят,“ коментира друг.

„БургаШко шосе, 400м преди Лукойла и разклона за гробищата. Дано не са бързали за там,“ пише мъж.

„Хората те виждат като такъв, какъвто им се представиш. Ако се държиш като донор, гледат на теб като на донор. При тази скорост и на задна гума моториста няма шанс да реагира, ако някой излезе от пресечката към гробищата - не защото няма умения, а защото никой все още не отменил законите на физиката. Лошото е, че излезлия най-вероятно ще е в правото си, аз съм далеч с колата, а мотористите не се виждат в първия момент, а в следващия вече са на капака, или вътре в купето на автомобила. Точно на това място преди няколко години убиха моторист по този начин...,“ допълва авторът.

„Откачалници без мозък, с боза в главата.“

„Нека карат момчетата, само да избират по-безопасни места.“

Кадри: Bar Arms