Шофьор заспа и се заби с колата си в автобус на оживен булевард във Враца. Пътният инцидент е станал в 7.35 часа, на бул. „Втори юни“, пред втората база на Първа частна МБАЛ.

Шофьорът на автобус „Темса“ със софийска регистрация спрял на спирката, за да вземе работници. Изведнъж събиращите се край рейса хора чули страшен звук от силен удар и изтичали зад голямото возило да проверят какво се е случило, когато видели, че лек автомобил „Шкода Фабия“ с врачанска регистрация се е забил в автобуса без спирачен път. В колата пътували трима младежи на възраст между 20 и 25 години. 

Веднага след инцидента на мястото пристигнали линейка и патрул на полицията. Когато спешните медици извадили младежа, който се возел на задната седалка той изгубил съзнание и припаднал. Най-тежко пострадало е момчето, което се возело на предната дясна седалка до водача. Пред униформените шофьорът на колата признал, че е заспал зад волана. Той разказал на полицаите, че последното нещо, което помни е бензиностанция „Ромпетрол“ между Мездра и Враца.

Пристигналите на мястото медици са натоварили и тримата младежи и са ги транспортирали към болницата за допълнителни изследвания, съобщи bulnews.

Полицаите са изпробвали за алкохол двамата водачи, като дрегерът не е отчел наличие на алкохол в издишания въздух.
Вследствие на катастрофата материалните щети са много големи. Ударът е бил толкова жесток, че пред част на „Шкода“-та я няма.
Влизащите във Враца да се движат с повишено внимание, тъй като дясната лента е заета от смачканите возила и патрулката на „Пътна полиция“.