Шофьори затормозяват движението до кръстовището на "Бели Дунав" и бул. "Ломски шосе" в София, паркирайки автомобилите си в активната лента, за да задоволят глада си.

"Това е от години, а там полицаи не съм виждал да глобяват никога. Уж казват, че полицаите имали места тип хранилки, а каква по-голяма от тази и в буквалния и в преносния смисъл, защото на това място спират нарушители ежеминутно, за да се хранят", това написа Антон Чипев в социалната мрежа Facebook.

Шофьорите вероятно не се притесняват от факта, че нарушават закона за движение по пътищата. Както казват зевзеците - гладът е по-силен от всичко!

"Не им пука, че са паркирали в активната лента за движение, откъдето на ден минават десетки хиляди автомобили. А уж Пътна полиция трябва да присъства на невралогипни места за трафика в София?", пише още Антон.

Запознати споделят, че са подавани сигнали за паркирани в активната лента автомобили, но без резултат. Антон пък уточнява, че там има знак B-27, който се използва за въвеждане на забрана за престой и паркиране.

"Понеже има нагли шофЕри ще се заобикамяме като ненормални, пълна простотия е там!", написа в коментарите под поста Георги Феодоров.

Факт е, че понякога шофьорите изпитват затруднения при намирането на подходящо място за паркиране, но това не дава право да се нарушават правилата за движение.

"Там това е ситуацията и в двете посоки", коментира Иван Милушев.