Изчезналият за близо половин година Иван Кацаров от Пловдив научи на автогара под тепетата, че е останал без имотите си. 57-годишният мъж, който пристигна тази вечер в града, бил разпознат от жена по време на пътя, която сигнализира до GlasNews.bg.

На спирката той бе посрещнат от сина на своя братовчед, живеещ в САЩ, приятели и наш екип. Мъжът е в добро здравословно състояние, но е разтреперан от новината, че е останал без жилище.

Иван разказа, че се е намирал в квартал на град Елена. Но преди 5 дни е бил заведен в Несебър, където бил настанен в хотел.

На 24 май сина на собственичката на хотела му дал билет за автобус и го закарал на автогарата в Слънчев бряг. Като по думите на Иван  му казал да отива в Пловдив. Кацаров изрази желание да отиде в апартамента си в "Кючук Париж", но от екипа ни научи, че вече няма дом - и трите му апартамента са продадени.

"Как ще са продадени? Как така става без мене?", възкликна мъжът. "Чакай, че ще падна", коментира шокираният пловдивчанин.

@glasnews Откриха изчезналия Иван от Пловдив, не знаел за продажбата на имотите #изчезнал #Иван #Пловдив #продадени #имоти ♬ original sound - GlasNews.bg

Мъжът пожела да се увери, че апартаментите са продадени, с очите си.

Към момента още не е разпитан от органите на реда.

Съмнителната история за изчезването на Кацаров разказа Тина Ивайлова.

Повече по случая вижте в разследването:

57-годишният мъж от Пловдив бе в неизвестност близо шест месеца. Кацаров бе забелязан последно в края на декември в квартал „Кичук Париж“, където е живеел и от тогава никой не го бе виждал. Мъжът бе обявен за издирване от полицията, по сигнал на негови близки и съседи, които се свързаха с екипа ни с молба за помощ. По думите им, той бил жертва на имотна измама и с него се е случило нещо лошо.

Преди години мъжът наследява няколко имота от родителите си, които са починали. Няма жена и деца. Единствените роднини, с които поддържа връзка са братовчед му, който също се казва Иван Кацаров и неговият син Димитър. Мъжът обаче от дълги години живее в САЩ. Виждали са се един път в годината и през останалото време връзката им е само по телефон. Разказва, че братовчед му е алкохолно зависим и не разполага с много средства.

 За последно съкварталците на Иван го бяха виждали в квартала, в който живее по Коледа. Живеел е в апартамент, който в момента се ремонтира от нови собственици, защото е продаден. Продадени са и още два апартамента на Кацаров.
 
Единствените роднини, с които поддържа връзка са братовчед му, който също се казва Иван Кацаров и неговият син Димитър. От САЩ братовчедът на Иван направи обръщение, с което помоли всеки, който има информация за него да съдейства.

„Има добро образование и не е прост, въобще не е прост човек. След смъртта на неговата майка през 2007-ма година, той остава напълно сам, няма брат, няма сестра, никога не се е женил и няма деца. Живее сам и това ме кара да мисля, че това е идеалния човек за имотна измама И като си дойда в България, обикновено го взимах при мен на топло, да го нахраним. Просто гледал съм да му помогна. Аз последно съм го чувал и виждал на 24 декември, откакто му пратих едни пари за Коледа, да има да си купи нещо. От тогава не съм го виждал, нито съм го чувал. За мен е нормално, защото някой път не съм го чувал много дълго време, но аз знам, че той няма телефони, няма батерии. Викам на сина ми: „Звънни на братовчеда.“ И той вика: „Баща ми звъня, но телефона все едно, че му е несъществуващ, спрян или нещо такова.“ Викам му: „Иди малко там през махалата да видиш кво става!“ И така сина ми подаде сигнал.“, разказа в разследването братовчедът мъжа, носещ същото име.


Очаквайте подробности!

Откриха изчезналия Иван от Пловдив, не знаел за продажбата на имотите ВИДЕО

Къде е Иван? Виждали ли сте го? ВИДЕО