На всеки му е приятно, когато е на чисто, но не всеки чисти след себе си. Това не е стара наша поговорка, а просто истина, която не всеки ще признае.

Детски площадки са един прост пример за това. И докато малките деца нямат вина за изхвърлени боклуци, то родителите трябва да бъдат по-отговорни.

Нелепо е как с едно малко усилие може човек да допринесе за настроението и по-добрата среда, но все пак не го прави. Случай от пловдивското село Скутаре обаче показва, че с малко желание може да се даде много добър пример и това да стане заразно.

"Нас ни дразни да е мръсно на детската площадка. Щом детето ни, което няма 3 г., може да събира след себе си и след другите, всеки може", пише Надежда. Жената е прикачила и снимки на въпросната площадка, която изглежда по съвсем различен начин след добра работа на млад мъж и... 3-годишно момиченце.

Разбира се, това няма да се налага, ако се използват контейнерите за боклук.

"Поздравления за поредното семейство, което го прави. Ако започнат да се налагат глоби от съответния орган, тогава най-вероятно няма да ни се налага да го правим непрекъснато.", пише Гергана Д. под публикацията.

"Браво! Голямо удовлетворение е да видиш резултата, жалко е, че не се задържа за по-дълго време. Но аз вярвам, че точно така, с примера, който даваме на децата си, нещата ще започнат да изглеждат по друг начин.", отбелязва Гергана Р.

Наистина е просто. Този пример, ако е заразен, скоро няма да има нужда един да разчиства след всички.