Коалиционните партньори представиха пакет от антикризисни мерки, като една от тях бе свързана с цената на горивото. С 25 стотинки по-малко за литър ще можем да зареждат шофьорите.  Предвижда се тази мярка да влезе в сила от 1 юли, като ще важи само за дизела без добавки и за бензин А95.

„Мярката ще бъде ефективна дотолкова, ако може да се даде коректно на всеки един гражданин и да бъдем в същия момент коректни към хората, които предлагат на бензиностанцията тази мярка. Така че ако правителството изчисти всичките въпроси като как ще се получават и как се връщат парите към бензиностанциите, мисля, че мярката е прекрасна“, коментира зам.-председателят на АБТПВПГ Димитър Хаджидимитров пред bTV.

Според него едното от предложенията за връщането на парите към бензиностанции „наистина  е доста безумно, това с фактурите е една голяма загуба на време за отчитането“.

„За нас най-добрият вариант е вторият вариант да минава през системата на НАП и на 10 дена да се възстановяват парите“, каза Хаджидимитров.

По думите му засега на пазара на горива е спокойно: „Няма резки покачвания или резки спадания. Дори към днешна дата има едно леко намаляване на цената. Може да видим доста приятни цени на колонките скоро“.