Шофьор е преследвал жена до дома й в Пловдив след засечка на пътя. Това твърди Мартина М. Жената сподели подробности за случилото се в социалната мрежа Facebook.

Тя отбеляза, че ситуацията се е развила на 18-и март, около 18:00 часа.

"С въпросния мъж от тази кола имахме засечка на пътя преди светофара навлизане в "Кичука". Мъжът отбива цялата лента, заставайки пред колата ми и слиза да ми обяснява някакви неща", разказва Мартина.

По думите й шофьорът е набивал спирачки преди светофара и не я е пускал да премине. Жената твърди още, че шофьорът се е смеел нагло, докато блокира лентата за движение.

"Започнах да му свиря и да му пускам къси-дълги, след което той тръгна след мен и ме преследваше до дома ми. Правя публикацията с призив към всички - да бъдат по-спокойни и толерантни по пътя. Не знам от къде им идва на всички тази агресия... въпросният мъж беше сигурно 100 кила, какво щеше да направи, ако и аз слезна от колата? Ще ме набие ли? Попадам в разни ситуации на пътя всеки ден, пускам и коли понякога, които не са с предимство и какво ли още не, защото няма как, на всеки се случва да му се наложи да му дадат път някъде", добавя Мартина.

Версията на шофьора

Оказва се, че шофьорът, за когото Мартина твърди, че я е преследвал до дома й, е Златин Георгиев. Неговата версия за случилото се в Пловдив е коренно различна.

"Дамата да си припомни ЗДВП в часта с маркировката. Отделно дамата да намали и разговорите по телефона", написа мъжът в коемнтарите под поста.

Шофьорът твърди, че жената го е псувала и му е показала среден пръст. Златин добавя още, че живее в същия квартал и не е преследвал дамата.

"Госпожата жертва изпуска момента, че слезнах, за да попитам какъв й е проблемът, че ме псува и освирква. И изпуска момента, че бях с пуснат мигач, за да се престроя в средна лента. Изпуска факта, че псувайки и викайки по мен, показваше средни пръсти. Госпожата не в единствения човек, който живее в квартала и това, че съм карал зад нея не значи, че я преследвам, особенно като се има предвид колко затворени улици има в квартала. Да се представяш на жертва и да си такава са 2 различни понятия. Пак ви казвам, Мартина, припомнете си маркировката и къде можете и не можете да карате", написа още Златин.

От Съюза на българските автомобилисти съветват, ако попаднете на агресивен шофьор, приоритет е сигурността и безопасността на Вас и пътниците Ви. Запазете самообладание и спокойствие. Бъдете учтиви и любезни дори когато другият водач не е. Избягвайте всеки повод за конфликт. Използвайте звуковата сигнализация пестеливо - дори учтиво натискане на клаксона може да бъде изтълкуван погрешно. Помнете, че в тази ситуация няма нищо лично, но не подценявайте възможностите на другия водач да причини хаос и ПТП. Не изразявайте агресия чрез тялото, думите и жестовете си, за да не провокирате гневна реакция.