Поредна драма с училен музикант, но този път в Стара Загора.

Юлия Тотева пише в социалната мрежа Фейсбук, че преди дни е попаднала на уличен музикант. Жената предполага, че момчето било на възраст около 18 години. "Не го попитах точно на колко години е, не е възпитано", обяснява Тотева.

Уличният музикант е свирил на китара и е пеел, а избраното от него местоположение било на ъгъла на улица "Парчевуч" и улица "Цар Симеон Велики".

Тотева пише, че е станала свидетел на това как момчето е било проверено от органите на реда, които го попитали дали има разрешение. Тя твърди, че това се е случило след сигнал.

"По сигнал на някой "добронамерен" безработен или пенсиониран злобар беше проверено от Общинска Полиция дали има разрешение", допълва жената.

Униформени изгониха музикант от центъра на Търново

Именно въпросната ситуация провокира Юлия да отправи запитване в мрежата: 

"Нужно ли е младите, талантливи, харизматични, внасящи емоция и положителен заряд хора да притежават разрешение за това? На кой може да пречи това дете с таланта си? Колко струва това разрешение?", гласят въпросите на жената.

Тотева е на мнение, че в Стара Загора се нуждаят именно от емоцията, която предават уличните музиканти и допълва:

"Мисля, че на всеки ъгъл ще е по-добре да виждаме такива такантливи деца, а не просещи хора! Ако някой знае кое е това момче, моля да ми пише на лични!".

В коментарите под публикацията Петя Димитрова отбелязва, че е задължително уличните музиканти да имат издадено разрешение.

"По принцип е задължително да има разрешение, но при всичко случващо се едва ли е толкова важно", пише Димитрова.

Николай Маринов пък споделя, че в Казанлък общинар се е обадил на полицията, за да вдигнат сергия на възрастна жена, която е продавала плодове и зеленчуци.

"Просто нашият народ е: Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле!", добавя Маринов.

Полицаи проснаха на земята и закопчаха възрастен уличен музикант ВИДЕО