Извозването на отпадъци и боклуци в уличките в централната част на София понякога се случва бавно и причинява задръствания, което е и причината част от столичани с все сила да натискат клаксона на автомобилите си.

Провокирана от случващото се, Габриела Княжевска се обръща с молба към хората преминаващи рано сутрин в уличките, които обхващат централната част на София. Тя споделя, че между 7-8 ч. сутрин, както и вечер между 20-21 ч., минава камионът за боклук и разбира, че извозването става бавно и се получават задръствания, но с бибиткане от останалите участници в движението нищо няма да се промени. "Имайте в предвид, че в тази централна част няма само офиси и заведения, има и живущи хора!", пише Княжевска в социалните мрежи.

С яростното натискате на клаксона, според нея, можете само да си навлечете гнева на някой и да получите яйце по колата, което излишно ще ви развали деня.

"Много моля за разбиране и спиране на това непрестанно бибиткане все едно сте на селска сватба! Имайте малко съобразителност. Едва ли на някой от бибиткащите ще им е приятно да им се дига такава аларма под прозореца ежедневно! МОЛЯ, БЪДЕТЕ МАЛКО ПОВЕЧЕ ХОРА! Благодаря!", допълва Габриела.

Постът провокира редица коментари, част от които гласят следното: "Не знаех ,че само на селските сватби се натиска клаксона..", "В цял свят боклука се събира само нощем, именно за да се избегне точно това.", "То бибиткането е забранено по закон. Вместо да се хвалите във ФБ, че живеете в центъра, следващия път звъннете на 112 и продиктувайте номера на бибиткащия."