ВиК-Враца сътвориха "шедьовър" на улица във врачанско село.

Потресаващи снимки бяха разпространени в социалната мрежа. Снимки, които говорят достатъчно за работата на ВиК-Враца. Анна Николова е автор на фотосите, а те показват в какво състояние е една от улиците в село Върбица, което е разположено само на 30 километра североизточно от град Враца в подножието на веригата Веслеца.

"Това са актуални снимки от българско село, 21-ви век в България, село към община Враца - село Върбица", написа Анна.

Жената споделя, че през ден, ако не и всеки ден, има авария в селото и жителите остават без вода. А след всяка следваща авария улиците в селото се пръвръщат в лунни пейзажи.

Снимките, споделени от Анна, показват последното "творение" на ВиК-Враца.

"Това е техният най-голям шедьовър. Стои вече трета седмица, ако не и повече", твърди жената.

Николова отбелязва, че с обувки, различни от галоши или ботуши, почти е невъзможно да се минава по улиците на селото.

"Въпросът ми към г-н Каменов и г-н Престойски е следният - ако тази авария стане пред Вашите домове, улицата след това ще изглежда ли по този начин? И така ли се заравя такъв голям трап? С хвърлен малко чакъл и до там? Или това безобразие е позволено само в изчезващите селата, защото нали, разбирате, не е в центъра на Враца и вероятността да мине без гласност е огромна... Да, но не сте познали! И тук живеят хора, и тук има майки с деца и колички, които запъват във всеки камък, или заглъзват в кал", пише Анна.

Жената споделя още, че ВиК са преобразили всяка една улица във Върбица по такъв начин, че освен с джип, вече е почти невъзможно да се минава с лек автомобил.

"Скоро ще започнем да си купуваме танкове за предвиждане. Ако не вярвате - елате някой ден на разходка до нашето китно селце, разходете се (ако можете) или пък се повозете (също ако можете, без да Ви замине бронята, картера или въобще колата в тези улици). До кога това безобразие, питаме ние? Надяваме се да се вземат съответните мерки и това безобразие да спре до тук. Достатъчно! Защото също прави впечатление, че кметските улици са с асвалт дори.., а в същото време до вкъщи до скоро нямаше път... След жалба до министерството се благоволи да се докара чакъл, който пак сами си го разнесохме (добре, че мъжът ми си има техниката). Стига с това безобразие вече, и ние сме хора, не сме животни, не сме в джунглата (въпреки че там дори е по-подредено)", завършва публикацията си Николова.