Къща е рухнала в карловското село Богдан вследствие на поройните валежи. Постройката, която вероятно е била изградена от кирпич, е повлечена при пропадане на земни маси. Това съобщи пред GlasNews жител на Анево, който има роднини в Богдан - именно те му споделили за трагичната ситуация при тях.

По непотвърдена информация не само една къща е рухнала в селото, засега броят им не е ясен. 

Припомняме, река Стряма излезе от коритото и наводни пет села. Коли и магазини са залети в село Богдан. Дворовете са с над 2 метра вода. Евакуиран е човек, заклещен в колата си на моста в селото. Евакуирани са четири деца и самотни възрастни хора.

Гражданска защита извежда хората с лодки. Местните жители нямат ток и Интернет. Кметът на селото Богдан Иванов каза, че в момента вадят хора от наводнени къщи. От планината идват наноси, камъни, дървета и пясък.

В Анево, където пътят се е превърнал в река, а дворовете на хората са пълни с вода, дъждът вече е спрял, разбра GlasNews.

В същото време поне 40 къщи са наводнени в село Каравелово, съобщи кметът на населеното място Славка Червенкова. Положението е много зле. Мостовете над река Татлъ дере, които са при Културния дом и ракиджийницата, преливат. Има бедстващи хора, евакуирани в момента, заяви още кметът. Те ще бъдат настанени временно в кметството. 

@glasnews Потоп залива Подбалкана! ???? Ето каква е ситуацията в Каравелово. ???? Всичко за бедствието четете на www.glasnews.bg ???? #наводнение #бедствие #Каравелово #Подбалкана #дъжд #GlasNewsBg ♬ original sound - GlasNews.bg

По думите ѝ се очакват големи свлачища в планината над селото. Червенкова заяви, че изчаква техника, която да започне да вади падналите дървета в коритото на реката.

Припомняме, по-рано днес беше обявено частично бедствено положение в община Карлово.

Стряма заля и част от Баня! Има наводнени къщи, хора се евакуират СНИМКИ+ВИДЕО