Паркирането е болка за почти всеки шофьор - особено в София, особено ако не притежава собствено паркомясто, двор или гараж.

Често на водачите се налага да паркират къде ли не, затруднявайки пешеходци, останалите участници в движението, а и самите себе си. Причините за проблема с местата са най-различни, но за част от ситуацията са си виновни и собствениците на МПС-та. Поне така счита столичанин.

В своя публикация в социалната мрежа Facebook той илюстрира със снимка паркирането край голям столичен блок и посочва "основният" проблем с паркирането в града. Машините на снимката са разположени на немалко разстояние една от друга. Това със сигурност е по-безопасно за боята им, а и за комфорта на пътници и водачи, но дали така не се "изяждат" така нужни паркоместа.

"Основният проблем за недостига на паркоместа при междублоковите пространства! Колко автомобила още биха могли да паркират, ако колегите бяха паркирали малко по-прилежно?", чуди се Тодор Г.

Майсторско паркиране затапи кола в Пловдив СНИМКИ

Коментарът на мъжа не оставя столичани равнодушни. Някои от тях са съгласни с неговата позиция, отбелязвайки, че много водачи не паркират правилно, а и максимално удобно за останалите участници в движението. Но за други столичани проблемът е причинен  далеч по-важни фактори - организацията на градската среда, контролът върху МПС-тата излезли от движение, а и фактът, че колите просто са много. В коментарите се разрязява истинска дискусия, а кой крив, кой прав е съвсем отделен въпрос.

Вижте някои от мненията на гражданите:

"Още две. Това решава ли проблема?", пише Ванина А.

"Ако бяха паркирали както ти се иска, после щеше да мрънкаш как са ти ударили колата с вратата. Или нямаше да можеш да излезеш. Аман от мрънкалници", смята Асен А.

Кола паркира на "зебра" пред училище СНИМКИ

"От прилежно паркиране колата ми заприлича на манерка, имам чувството, че не слизат хора, а разярени бикове", отбелязва Стефан Я.

"Като спре всяко семейство да има по 3 коли, ще има места", пише Никола П.

"Основният проблем е, че има много коли", смята и Ивона В.

"Нещо да се разграфи с бяла боя? Не пречи, понякога помага. То пък тогава някой ще реши да взима пари", коментира Ана К.

"А когато има места, някои хора от дадените блокове, решават, че им принадлежат", отбелязва Красимир К.

Черна лимузина се озова върху велоалея. Страхуват се да я снимат? СНИМКА