Столичанка изригна в социалната мрежа заради поредната вандалска проява. Неизвестно лице е прекършило младо дръвче, засадено пред блок в квартал „Слатина“. Дървото е било поддържано от хора, като дори е заградено с летви.

„Може ли да има такива мизерници в квартала, бе?... Може ли? Да те питам бе, мизернико, като прекърши дървото повече мъж ли се чувстваш? Бицепсите ти пораснаха ли повече, а съсухреното ти мозъче ликува ли от "победата" ти над нечий труд? Сигурно нищо свястно не си направил в живота си, но поне не съсипвай направеното от други. Ако имаш излишна енергия и не знаеш какво да я правиш, ще ти дам идея: Разчисти боклуците наоколо. Може да си по-полезен... Питате ли се още, защо сме бедни? Ами затова - защото сме ПРОСТИ... Вместо да направим нещо хубаво, съсипваме направеното,“ написа Лидия Божилова.

„Ние за нищо не съдим и не глобяваме... като пишем тук поне - да споделим някъде възмущение, ни пращат на село, в гората или далеч от родните ни места, за да могат тук тези, които са над нещата да "виреят". В боклуци, в разруха и да махат с ръка, защото видиш ли тези неща не са важни. А те са важни, но не за всички... виждала съм и много деца да блъскат млади фиданки, да чупят или да се увисват на крехките клонки и то в присъствието на родители, които дори не забелязват, че нещо нередно се случва. И какво чуждите деца ли да възпитаваме, родителите ли... нямам думи,“ гневят се други.

„Някои хора по този начин си подхравнват самучуствието.“