Жители на София са решили да изоставят домашния си любимец. Кученцето е на около годинка. Жителка на столицата се опитва да намери дом и грижовни стопани за животинчето. По думите ѝ стопанката на кучето е починала, а човекът, с когото е живяла, го изхвърлил.

„Здравейте, съседите ми изхвърлиха кучето си, което в момента е в тотален шок, няма да навлизам в детайли. Успявам да го храня и да давам вода. Търся идея и помощ за временен или постоянен дом, кучето е женско, казва се Гая и е на видима възраст около годинка, в момента много изплашена и недоверчива. Намира се в Люлин 5. Сега разбрахме, че стопанката е починала, а човека с когото е живяла явно го е изхвърлил и си е тръгнал,“ написа Виктория Кирчева.

Коментиращи са на мнение, че трябва да има глоби за подобни действия.

„Няколко дни седя пред блок 516,“ написа мъж.

„По ЗЗЖ чл.7(2) т. 10-изоставянето на животни се счита за жестокост. Налагат се адм. санкции-глоба. Добре е бързо да я кастрират и маркират от 4 лапи, за да не попадне в Екоравновесие, там е ад и сигурна смърт. Подавате сигнал с точен адрес до общината, връщат ви вх номер на сигнала,“ съветват я в мрежата.

„Не се занимавайте повече с тях, може да захвърлят кучето на безлюдно място. Подайте сигнал срещу тях, но до там. Търсете дом на кучето, навън е обречено.“