Кучето, чиято история трогна стотици в социалната мрежа Фейсбук, вече си има семейство.

Само преди дни Ви разказахме тъжната история на малко куче, което бе захвърлено на път в Пловдивско. Кученцето не е имало оставена вода, липсвала и храна. Жената, която открива кучето, е Теодора Икономова. Именно тя приюти кучето за няколко дни, докато то си намери ново семейство, което да се грижи за него.

"Никой не знае какво е преживял. Знаем само, че се беше примирил с това да умре. Та, взехме го и единственият вариант беше да го сложим в клетка на двора в една изоставена къща. Имаме време до неделя да намерим дом на малкото клетниче. Мъжко - на около 3 месеца. Намираме се в село, близо до гр. Асеновград", написа преди 2 дни Теодора Икономова.

Захвърлиха го без храна на път, днес търси любящ човек СНИМКИ

Днес жената, открила захвърленото куче, написа в профила си, че четирикракото вече си има ново семейство. 

"Приятели, искаме да благодарим на всички за активното споделяне на поста за малкото изоставено кученце. Както бяхме написали - заедно можем повече", написа Теодора.

Икономова отбелязва, че новото семейство на кучето е пътувало от София, за да го осинови.

"Борил е новото му име. Днес новото му семейство пътува от София, за да го осинови. Малкият Борил ще живее в къща с голям двор, вечер ще заспива до стопаните си, а през деня ще тича навън. Благодарим на Боряна Мугерова и съпруга й, че отвориха сърцата си за него. Ще имаме обратна връзка и ще виждаме как расте сладура. Отново показахме, че надежда има и доброто съществува", добави Теодора.

Жената призова да не спираме да помагаме беззащитните същества. "Те го заслужават!", категорична е тя.

Пробемът с изоставянето на кучета е сериозен и широко разпространен по целия свят. Изоставянето на кучета може да се случи поради непреодолими финансови трудности на собствениците, неправилното им съжителство със семействата, липсата на отговорност или лоши условия на живот.

Животните, които се озовават на улицата, се оказват в много тежко положение. Те са лишени от топлота и сигурността на дома, който някога са имали. Без закрила и редовна храна, те страдат и често стават жертва на болести, глад и насилие. Но има светлина в края на тунела. Множество неправителствени организации и доброволци работят усилено, за да помогнат на изоставените животни. Те се грижат за тях, осигуряват им лечение, храна и обич. 

Борил с новото си семейство