Странни и донякъде зловещи символи се появиха на сгради в София. Знаците, нарисувани с черна боя, са забелязани по фасадите на два блока. Освен страховитите йероглифи се четат и послания като: „no mafica“, “no corrupt cops, politicians”. Блоковете, по които е драскано са в „Дружба“, бл.11-12, откъм вх. А и в „Зона Б – 5“.

Живущите в кварталите недоумяват какво е искал да каже авторът. Сред предположенията е, че има вероятност символите да са изписани с помощта на дронове, а посланието определят като сатанистко. Други смятат, че „артистите“ са се спуснали край фасадата от покривите. Мъж коментира обаче, че входовете към покривите на блоковете, са заключени с катинар, които са останали непокътнати.

Ето и коментарите в социалната мрежа:

„Сатанински знаци.“

„Този знак какъв е: сатанински, масонски, фашистки, джентърски....?!“

„Това може и с дрон да се направи.“

„Руснаците си бележат къде да бонбандират.“

„Това не се рисува за пет минути. Явно полицията спи, защото това е сграда на възлово място, и ако има патрулиране по-често могат да го видят, ама никой не си върши работата!!!

Защо не отидат да изрисуват парламента да видите дали някой няма да ги спре, просто на никой не му пука за кварталите това е!!!“

„Всички врати на входовете за покрива са си с катинари заключени и непокътнати. И на двата входа се провери. Никой не е пипал нищо От ж.к. Сердика със същият случай, казаха, че с дронове рисуват и на таблет някой рисува скрит. За няколко часа ставало, което ми е странно. Защо графити артистите, не го използват тогава, ами висят на скелета със седмици за една рисунка на блок.“

Снимки: Reni Veckova, Princesa Jana