Днес облачността ще продължи да се разкъсва и намалява. На места обаче, в равнините и низините, сутринта ще е мъгливо. Ще е почти тихо с минимални температури предимно между минус 1°С и 4°С, в София - около 2°С.

До обяд ще слънчево, но следобеда от северозапад ще започне ново увеличение на облачността и привечер на отделни места в Западна България ще превали слаб дъжд, съобщиха от НИМХ.

Ще духа слаб, северно от планините - умерен вятър от юг-югозапад и с него температурите ще се повишат, максималните ще са предимно между 15°С и 20°С, в София - около 15°С.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа предимно умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са от 10°С по северното до 15°С по южното крайбрежие. Температурата на морската вода е 6°С-7°С. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините облачността ще е разкъсана, преди обяд над много райони - до слънчево. След обяд от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява, и на отделни места в планините в Западна България ще превали. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 10°С, на 2000 метра - около 3°С.