Светофарът е изобрението, без което не можем да си представим движението по натоварените градски части. Понякога обаче, когато има проблем с въпросното "изобретение", може да настъпи хаос.

Всички знаем, че основната идея на светофара е да регулира движението с цел безопасност. Но вероятно няма да отречете и факта, че има много случаи, в които се случва точно обратното - създават се предпоставки за тежки транспортни произшествия.

Без съмнение светофарите с обратно броене помагат на движението и осигуряват безопасност - разбира се, само в случаите, когато не са повредени.

Светофарите с обратно броене представляват класическо устройство, което има дисплей, отброяващ оставащото време до смяната на цвета. Дисплеят е свързан със сигналните лампи на светофара и целта е да покаже на пешеходци и шофьори с колко време разполагат за извършване на конкретната маневра. Читател на GlasNews.bg се свърза с нас, за да сигнализира, че точно такова устройство, отброяващо оставащото време на светофарна уредба в Карлово, е повредено.

"Таймерите на светофарите в Карлово светят зелено, когато светофарът е червен", сигнализира нашият читател.

Таймерът, който е "издал багажа", се намира на улица "Теофан Райнов" - при входа за верига немcки хипермаркети.

Дисплеят с брояч към светофарната уредба е полезен и облекчава трафика, но и помага за безопасността на всички участващи в движението. Именно затова е нужно той да работи правилно.

Читателят ни се надява отговорните институции да се самосезират и проблемът с таймера на ул. "Теофан Райнов" да бъде остранен, тъй като създава объркване.

Бърз светофар затруднява пешеходци край училище! Да тичат ли? СНИМКА