И днес хора се събраха на мястото на инцидента, при който дете бе блъснато от кола на МВР в Пазарджишко.  Инцидентът стана на пешеходна пътека на главна улица в с. Братаница.

Две деца – братче и сестриче, пресичат пешеходната пътека. Шофьори спират и ги изчакват, но автомобил на МВР ги заобикаля и блъска едно от децата. Според очевидци колата се е движела с несъобразена скорост.

Полицаят, убил дете на пешеходна пътека, е изпреварвал две коли СНИМКИ

Николина Атанасова е свидетел на трагичния инцидент. По думите ѝ шофьорът е карал много бързо – по нейна преценка поне с 90 км/ч. Хора са се опитали да окажат първа помощ на детето, информира БТВ.

Те твърдят, че линейката се е забавила. Казват, че първият сигнал е подаден в 11:38 ч., а последният разговор приключва в 11:52 ч. След това минава още време преди линейката да дойде. Директора на Спешна помощ,  отрече линейката да е закъсняла и заяви, че тя е пристигнала след 10 минути.

Близки на прегазеното дете от полицай блокираха път в Пазарджишко

По-късно през деня близки на загиналото дете, както и жители на селото, се събраха на мястото на инцидента, донесоха цветя и играчки и запалиха свещ в памет на момиченцето. Пред хората шофьорът обяснил, че бързал заради служебен ангажимент. На място е тестван за алкохол и наркотици. Резултатът е отрицателен.

Жителите на с. Братаница настояват шофьорите да карат по-внимателно и обмислят да блокират пътя и през днешния ден. Полицейското присъствие в района е засилено.

Кола на МВР блъсна и уби 8-годишно момиченце в Пазарджишко