Жителка на старата ни столица похвали местната власт за извършен ремонт, но и се почувства обидена. Причината за това, е че улица е асфалтирана до едно точно определено място, оставяйки живущите в непосредствена близост да газят в кал и локви, пеша и с колите си.

По думите на жената става дума за 100 метра асфалт, който е можело да бъде положен и разграфен на паркоместа. Обидата идва и от това, че 33 години жената плаща данъци, а не е получила това, което смята, че заслужава, като съвестен гражданин.

„Как не заслужихме 100 метра асфалт и очертани паркоместа, както всички останали в този район? Какво е провинението ни, та така сме изоставени?,“ пита тя.

„Добро утро, търновци. Предполагам, че това, което ще напиша, ще се приеме по различен начин от съгражданите ни. Но все пак тук е мястото да се отразяват неуредиците в града ни. Става дума за асфалтираната наскоро улица от ул. “Стоян Коледаров“ към детска градина „Шареният замък“. Нов асфалт, очертани паркоместа, поставени знаци. Чудесно. Но асфалтът беше положен до една точно определена рязка граница, оставяща блока на „Димитър Рашев„ № 6 зад нея в калта, дупките и мизерията. Дори тази граница вече представлява ров, пълен с вода. За да е по-сигурно, че няма наказаните по този начин живущи в този блок, да преминават в територията на заслужилите. Аз живея на този адрес от 1990 година. Редовно всяка година заплащам данъците си към Общината със съзнанието на съвестен гражданин на този град. Това се отнася и за съседите ми от блока. Тридесет и три години плащане на данъци. Как не заслужихме 100 метра асфалт и очертани паркоместа, както всички останали в този район? Какво е провинението ни, та така сме изоставени? Приложила съм снимки, които може би не са с най-добро качество, но това успях сутринта, газейки в калта. Съжалявам, ако съм досадила, но за мен тази рязка граница е разделение на хората, това е обидно. Не зная дали ще има желания от мен ефект, но не мисля, че трябва вечно да се премълчава,“ написа Богдана Бонева.