Около 17,40 ч на телефон 112 е получен сигнал за катастрофа, станала между разклона за Ракитово и Велинград. Има сблъсък между два леки автомобила, при който в болница са транспортирани 4 души.

В единия автомобил е пътувало семейство от Велинград, в другия – мъж от Пазарджик. Наложи се екипи на районната служба Пожарна безопасност и защита на населението във Велинград да използват режещи инструменти, за да извадят пострадалите от автомобилите.

На този етап няма яснота какво е състоянието им. Всички пострадали  са транспортирани в болница във Велинград, като двама от тях са в тежко състояние. Движението се регулира от екипи на Пътна полиция,  които са на мястото.

Шофирайте с повишено внимание и с много по-ниска от допустимата скорост в района, съветват от пресцентъра на ОДМВР Пазарджик.

ОБНОВЕНА: От пресцентъра на ОДМВР Пазарджик актуализираха информацията за тежкия пътен инцидент край Велинград.

По данни на полицаите в двата автомобила са пътували общо 6 ДУШИ. В единия е пътувало семейство от Пазарджик, а в другия са пътували трима души – двама от Велинград и един от Дорково. И шестимата са в болница.

Още за случая:

Единият от ранените в катастрофата край Велинград е с опасност за живота